Do The Fit Thang Projekt || 1. RÉSZ

Do The Fit Thang Projekt
1.RÉSZ


Sziasztok! Aki követi a Facebook oldalamat és az Instagram profilomat, annak már nem újdonság, hogy egy új projektet kezdtem el. Először elmesélném, hogyan is jött ez az egész dolog.

Egész életemben ott volt a mozgás az életemben a tánc formájában, hiszen három éves korom óta szinte mindent kipróbáltam, a balettől a modern táncokon át a páros táncokig, sőt volt szerencsém oktatni is. Azonban a gerinc betegségem miatt a tánccal töltött órák száma csökkent, testnevelés óra alól pedig fel voltam mentve, így egyre kevesebbet foglalkoztam a mozgással.

Aztán itt van a pszichés problémám, melyből adódóan étkezési zavarom is volt/van így a testem az állandó súly ingadozás miatt teljesen le amortizálódott, hiszen egyáltalán nem egészséges, hogy 2-3 hét alatt 47-48 kilóról egyszer csak 43 kilóra zuhan az ember súlya, majd vissza. És mentálisan sem vagyok jól. Az iskolai, a magánéleti stressz (pl. Anya betegsége) lappang bennem, és ki kellene adnom magamból, hiszen szerintem sokan tudjuk tapasztalatból, hogy a felgyülemlett stresszt, ha nem vezetjük le sehogyan akkor előbb utóbb saját magunkra is rossz hatással lehetünk, illetve akár a környezetünkben élő, számunkra fontos embereket is megbánthatunk. 

Ezek lennének az okok....

Az utolsó csepp a pohárban pedig az volt, hogy az utóbbi pár napban az egészségügyi állapotom meg zuhant, kórházba is voltam, aztán pedig meglátogattam egyik családi barátunkat, aki a világ egyik legbölcsebb asszonya, és órákon át beszélgettünk. Az Ő rávezetésével, illetve pár számomra nagyon inspiráló csajszi "segítségével" elhatároztam, hogy változtatnom kell. Első lépésben a már elkezdett egészséges táplálkozás mellett az alakomat is szeretném formálni, ami nem csak testileg de mentálisan is hihetetlen nagy jelentőségű dolog. 

Itthon fogok fitnesz gyakorlatokat végezni, illetve a kerületünkben van egy nagyon jó fitnesz terem oda szeretnék majd eljárni egy héten egyszer ha tehetem Flabélosozni, mert már voltam és tetszett, nagyon jól átmozgatja az embert!

Természetesen már kaptam pár névtelen trolltól véleményt, hogy minek kezdek el tornázni, ha anorexiás vagyok... Nos, szeretnék elkerülni minden félre értést. Az étkezési zavar nem egyenlő az anorexiával, sok minden más is bele tartozik, illetve nem azért kezdem el, hogy fogyjak, hanem azért, hogy megtaláljak egy lelki és testi egyensúlyt, formásodjak. Nem fogok mellette koplalni, normális étkezést fogok folytatni.

És akkor vágjunk bele a lecsóba! Ma már el is kezdtem az edzést, terveim szerint minden másnap fogok tornázni, esetleg minden másnap csak, majd ki tapasztalom, hogy mennyi elég nekem. Ma Cardio edzéssel kezdtem, mivel még nem csináltam hasonló projektet az első időszakban kiszeretnék több félét is próbálni. Ezzel az edzés technikával meg vagyok elégedve, szerintem egyszerű még is nagyon jól átmozgatja a testet, viszont azt olvasom mindenhol, hogy ez inkább fogyókúra mellett hasznos, nem formálódás céljából. Ha bárkinek bármilyen véleménye, tanácsa lenne írjon bátran, nagyon szívesen fogadom őket! :-)

Amire ma tornáztam:

Akik inspirálnak:

Tündi:  http://tundinside.blogspot.hu/
Vanessa Hudgens

Remélem, hogy nem írtam minden hülyeséget össze meg vissza és érthető vagyok :-) 
Alig várom, hogy megmutathassam nektek, hogy megy a dolog.

2 megjegyzés:

  1. Nagyon támogatom a projekted, és örülök hogy elkezded. :) Annyit csinálj mindenből amennyi jól esik, nem a kifulladás a lényeg :) persze a jóleső fáradság, kell hozzá. :) Ha formálódni szeretnél, célirányos tornával tudod a legjobban elérni, pl. kitörések popsira....stb... sok sikert és kitartást kívánok. A videó tökéletes. :)

    VálaszTörlés
  2. Szia Mia! :) Nem okoskodásból mondom, félre ne értsd, tanácsot szeretnék adni. A Flabélos tényleg átmozgatja az embert, de a lehető legrosszabb módon! A porcaid úgy összerázódnak és "-dörzsölődnek", hogy hosszútávon óriási problémáid lehetnek ennek köszönhetően. Egyébként a terved nagyon jó, örülök neki, hogy nem ész nélkűl kezdesz el zabálni. #csakegyrajongodakiaztakarjahogyboldoglegy

    VálaszTörlés