Ajjaj! Költözünk! 2. rész Hogyan vágjunk bele? | TAMARA

Ajjaj! Költözünk!
2. rész

Hogyan vágjunk bele?


A mai bejegyzés a költözéssel kapcsolatos poszt folytatása, amiben meg írom nektek, hogy mik azok amikre figyelni kell ha különköltözésre adjátok a fejeteket és elkezdtek lakást/házat keresni.

1. Anyagi helyzet

Dream, money, and big dreams kép

Az első és talán a legfontosabb, hogy mérlegeljetek, hogy anyagilag jelenleg megtehetitek azt, hogy albérletet fizessetek vagy fent tartsatok egy saját lakást, házat. A közös költséggel, rezsivel és lakbérrel nem igen lehet elmaradozni, és egyéb költségek is folyamatosan fognak felmerülni és akkor még arról nem beszéltünk, hogy vannak szükségletei az embernek, enni, inni is kell valamiből. Üljetek le, számoljátok össze, hogy nagyjából hogyan is jönnétek ki és mennyi lenne az annyi, majd ehhez igazodva keresgéljetek. 

2. Város, vidék? Maradjunk? Hova menjünk?

cosy, citylife, and amsterdam kép

Nálunk először nagy dilemma volt az is, hogy hova menjünk, mert a párom nem nagyon szeretett volna a fővárosban maradni, így ezen is át kellett rágnunk magunk, végül minden hiszti és tukmálás nélkül maradtunk a városi bérlés lehetőségénél. Sajnos vannak akik nem engednek ilyen könnyen és ragaszkodnak a városhoz vagy éppenséggel vidékhez, ez sajnos sok vitát okozhat ha egy párkapcsolatról van szó. Mérlegelni kell, hogy milyen munka lehetőség van a kinézett környéken vagy mennyire megközelíthető az aktuális munkahely, milyen szolgáltatások, üzletek érhetőek el és a többi és a többi. 

3. Készen állok?


listos and are you ready? kép

Maga a döntés egy elég körülményes dolog, hiszen lehet, hogy még nem is állunk készen arra, hogy függetlenedjünk a szüleinktől, és elkezdjük a saját, önálló kis életünket élni, akár egyedül, akár egy lakótárssal, akár a párunkkal. Ezt mindenkinek magának kell letárgyalnia önmagával. Ellenben ne legyen akadály, az ismeretlentől való félelem, előbb utóbb muszáj lesz kilépni a szülői ház adta komfort zónából, meg kell tanulni főzni, mosni és takarítani, egy szóval háztartást vezetni.


Nektek mi volt a tapasztalatotok, mivel bővítenétek még ezt a listát?

xoxo, Tamara




2 megjegyzés:

  1. Kívánom ,hogy minden simán menyjen és sikerüljön valóra váltani. :)

    VálaszTörlés
  2. Szerintem aki ebben a helyzetben van,annak sokat tudtál segíteni :)

    VálaszTörlés