Erre figyelj hőségben! | TAMARA

Erre figyelj hőségben


Sziasztok,

Az utóbbi napokban tombolt a hőség, és az előrejelzések alapján ez még így is lesz pár napig, ezért úgy gondoltam, hogy összeszedek pár fontos tippet az ilyen alkalmakra. Ha kiegészítenétek még valamivel a listát várom a kommenteket.



Tamara (@tamararjz) által közzétett fénykép,

Fogyasszunk a lehető legtöbb folyadékot, hiszen fontos, hogy a nagy melegben elkerüljük a dehidratációt, és persze a legjobb frissítő is a kánikulában a finom, hideg víz. Ha egy kis gyümölccsel, citrommal esetleg uborkával ízesítjük, még nagyszerű vitamin forrás is lehet. Nem ajánlott cukros, szénsavas üdítőt, kávét, illetve a feltételezésekkel ellentétben sört vagy fröccsöt sem fogyasztani, mert bár nagyon jól tud esni, fokozzák az izzadást, ezáltal még inkább kiszáradást eredményez. Az izzadással egyébként rengeteg fontos sót veszíthet az ember, ezért néha néha egy csipetnyi sóval dúsíthatjuk a detox vizünket.


A napégés nem csak borzasztóan fájdalmas, de káros is! Igyekezzünk minden kozmetikai termékünkből napvédőset használni, a smink alá pedig nyugodtan kenjünk vékonyan napkrémet. Alapozóból, ajakápolóból, púderekből, bronzosítókból is létezik már akár SPF 15-ös változat. Napközben ne feledkezzünk meg a vállunkról, hátunkról, dekoltázsunkról sem!


Tamara (@tamararjz) által közzétett fénykép,

A napozás jó. A leégés és a napszúrás kevésbé. Ha mindenképpen szeretnétek napozni, barnulni válasszatok reggeli vagy késődélutáni időpontot, addig jobb ha inkább árnyék alatt élvezitek a nyarat. Kifejezetten 12 és 15 óra között kerüljük a napot, ilyenkor érhetik a legkárosabb UV sugarak a bőrünket. Ha muszáj ilyenkor is a napon lennünk érdemes beszerezni csinos kalapokat, nyári kendőket, amivel védhetjük magunkat.

Tamara (@tamararjz) által közzétett fénykép,

Ha van rá lehetőségünk mindenképpen ilyen melegben legyünk víz közelben. Nagyszerű kikapcsolódás, élmény és felfrissülni is könnyebb a hűs strandvízben mint mondjuk egy zsúfolt városi utcán. Kifejezetten ajánlom a balatonboglári szabadstrandot! :) Fontos, hogy közvetlen napozás után ne ugorjon senki fejest a hideg vízbe, a felhevült test hirtelen lehűtése akár sokkos állapotot, szív megállást is eredményezhet.





Persze az is kérdés lehet, mit érdemes ilyenkor viselni: a legjobb ha színes, lenge ruhákba bújunk, ugyanis ezek engedik át legkevésbé az UV sugarakat és a meleget. A tévhittel ellentétben a fehér ruhadarabok is ugyan úgy könnyen átveszik őket, mint a feketék.


Hihetetlenül bosszantó tud lenni 40 fokos melegben a hajunk, ugye csajok? Ilyenkor próbáljuk a lehető legtöbb alkalommal felkötni a hajunkat, ami jó ötlet, hiszen ezzel nem csak hűsítjük magunkat de elkerüljük azt is, hogy a hajunk alatti bőr a nyakunknál és a homlokunknál bepálljon és nem kívánt pattanásokat, mitesszereket eredményezzen. Bencze Máté videó csatornáján szuper ötleteket találtok kontyokra (is).

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése