Sportolás, diéta stb | TI KÉRTÉTEK

SPORTOLÁS, DIÉTA ÉS A TÖBBI
TI KÉRTÉTEK

Untitled

Sziasztok!

Hetek óta jönnek a nézői-olvasói levelek, hogy beszéljek arról, hogy milyen testmozgást végzek, hogy milyen az étkezésem, mit ajánlok, és megígértem, hogy mindent amit csak tudok hamarosan megosztok veletek egy bejegyzésben. Előre szeretném leszögezni, hogy nem vagyok fitnesz őrült, nem edzek minden nap és az étkezést sem tartom be mindíg - ahhoz túlságosan megszerettem a pocakom :D 

1. ÉTKEZÉS

Untitled

Ahogy azt már pár hónapja elmeséltem nektek sajnos étkezési zavarral kűzdöttem évekig, ezért nem mondható, hogy sokszor étkeztem volna egészségesen, amikor pedig rendszeresen ettem, akkor is sok  egészségtelen étel vittem be a szervezetembe, előszeretettel fogyasztottam gyors kajákat. Hála istennek mára már egyre jobban tudok figyelni arra, hogy valamiféle egyensúlyt állítsak fel, és egészségesen étkezzek, de ugyan akkor megengedhessem magamnak néha, hogy megegyek egy-egy kolbászt, hamburgert .... 

Régebben nem volt jellemző, hogy sok zöldséget vagy gyümölcsöt fogyasztottam volna, azonban mára már a mindennapi része az életemnek. Ha nassolásról van szó, akkor is már előbb nyúlok valamilyen friss gyümihez, mint csokoládéhoz vagy chipshez.


Előszeretettel fogyasztok tojást és zabkását is. Mindkettőt azért szeretem, mert ezek azok az ételek, melyekből kevés is elég ahhoz, hogy eltelítsenek mégis egészséges határokon belül maradnak. A tojás rengeteg vitamint (B12 vitamin ami a vegetáriánusoknak nélkülözhetetlen tápanyagforrás), sok fehérjét, ásványi sókat tartalmaz. Egyetlen hátránya magas koleszterin tartalma. Én általában tükörtojást szoktam készíteni, csipet sóval és petrezselyemmel fűszerezve.

A zabkása nagyon tápláló reggeli, maga a zab, mint gabona nagyon egészséges, tele van vitaminokkal (B1-B5-B6-E vitaminok), fontos rostokat tartalmaz valamint vasat, kalciumot és foszfort is. Jótékony hatással van a bélműködésre, segít ha valakinek emésztési problémái vannak. Ajánlott vérszegénység, magas vérnyomás és koleszterin esetén is. Sőt legendák terjengnek arról is, hogy aki fogyasztja könnyebben fog aludni és kiegyensúlyozottabb is lesz :) Nagyon hamar elkészíthető, és sok variációban is megalkothatjuk, az én videómat itt láthatjátok:


Illetve próbálkoztam az alábbi menü sorral is :

1.
Reggeli - Tojásrántotta 
Tízórai - Gyümölcssaláta
Ebéd - Párizsias hússzelet párolt zöldségekkel
Vacsora - Bacon muffin (imáááádom)

2. 
Reggeli - Lágytojás , friss zöldségek
Tízórai - alma, banán vagy egyéb gyümölcs
Ebéd - Rakott kelbimbó (Ez is igen ízletesnek bizonyult)
Vacsora - Tonhalkonzerv, keménysajt, kukorica

3. 
Reggeli - Padlizsánkrémes kenyér/pirítós
Tízórai - Jégsaláta ananásszal
Ebéd - Mustáros fehérboros csirketokány
Vacsora - Sült kolbász, párolt káposzta

4.
Reggeli - Szendvicskenyér baconnal, paprikával, paradicsommal
Tízórai - gépsonka kemény tojással
Ebéd - hekk filé paprikás bundában
Vacsora - Kolbászkrém kenyérrel

Receptek (és még sok más recept) itt: http://paleovital.hu/?cat=6

Glasgowban gyümölcsöket, müzlit ettem Yeo joghurttal
A cukros italokat és a kávét csaknem teljesen eltüntettem az életemből, olyan szinten, hogy a kólát és egyéb társait már képtelen vagyok elfogyasztani, a kávé még néha-néha becsúszik.
Helyettük teát, gyümölcslevet (néha napján magamnak készítem őket), smoothikat de leginkább VIZET fogyasztok.




2. TESTMOZGÁS

Wish i had body like that but im too lazy to workout

Talán ez egy kicsit nehezebben megy mint az étkezés, mert lusta vagyok és bizonyos mozgásokat nem is csinálhatok a gerincem miatt, azonban jó pár olyan videót találtam a YouTube-on ami nekem is jó. A kovetkezőket szoktam néhanapján (szóval nem állandóan) elvégezni, leginkább feszes bőrre, formás fenékre és lapos hasra szoktam edzeni. Megtanultam twerkelni és gyakran táncolok is.








Vitaminokat is szedek egyébként, melyeket a bioheal.hu oldaláról szereztem be. Omega 3-6-9-et, Multivitamint és Vas-Cink tablettákat szedek rendszeresen, melyek hatásáról is szeretnék majd írni.

És akkor lássuk képekben az én változásomat: 

Sajnos túl sok előtte kép nem készült, de már egy ideje dokumentálom a változásokat, amint lesz ismét szembetűnőbb eredmény megfogom mutatni :-)

40 kliósan decemberben és most
Jelenleg.

Nos ezek azok amiket én szoktam csinálni, remélem, hogy tudtam valakinek valamiben segíteni, ha csak egy kis ösztönzést adtam már annak is nagyon örülök :-) Ha bármiféle hozzáfűznivalótok van akkor bátran osszátok meg velem a bejegyzés alatt megjegyzésként. 

MIA






1 megjegyzés:

  1. Mia, en azt szeretnem kerdezni hogy ha kesobb szoktam kelni/reggelizni akkor a tizorai helyett uzsonnazni szoktam ugy is jo ?:) , reggelente futok,de nem tudom hogy kaja elott vagy utan jobb-e ... nagyjabol figyelek az etkezesre (neha ebedhez palacsinta van vagy valami kis finomsag es akkor eszek) a mennyisegre figyelek , de mar 4 hete alig van valtozas. es a hasamrol nem bir le menni a zsir. amiket testmozgasnal irtal azok mennyire hatnak hasra?
    Elore is koszonom a valaszodat! :) <3

    VálaszTörlés