Bloggerina Interjú Projekt II.

Bloggerina Interjú Project II.
Az interjú sorozat következő blogger lánya Evelin a Aviana Rahl blog szerkesztője .
A hölgyemény jelenleg 367 olvasót kápráztat el nem hétköznapi , kreatív sminkekkel weboldalán.
1.Köszönöm,hogy elfogadtad a felkérést az interjúra. Első kérdésem az lenne, hogy milyen érzés tudni , hogy több száz nő olvas téged és követi a tanácsaidat?

Nos, én titkon csak reménykedem abban a több százban.  De legyünk a realitás talaján, a számok nem mindig fedik a valóságot.  Ellenben nagy örömmel tölt el, hogy egyre többen érdeklődnek a munkáim iránt. Ez egyfajta önigazolás is, hogy az, amit csinálok nem is olyan rossz; még lehet belőlem valami  ;)
Ha egy dologra azt írom, hogy jó, akkor komolyan hiszem, hogy a termék képes olyan pluszt adni másoknak is, mint Nekem. Nem csak hasra ütés szerűen írom egy termékre, hogy jó: tesztelem, próbálgatom, és ha nekem bevált, ajánlom másoknak is. Smink termékekről és natúr kozmetikumokról szoktam csak ajánlót írni. Persze néha becsúszik egy-egy off topic  is. Kinél nem? :)

2.Van egy közös projekted egy fotós lánnyal. Hogy zajlik egy ilyen fotózás ? Bonyolultabb számodra egy ismeretlen embert sminkelni mint az ismerőseidet és magadat?

Oh, igen! Sokat változott az életem, mióta Virággal összeismerkedtünk!  Ha egy olyan emberre bukkansz, aki csordultig van kreativitással és kiváló a szépérzéke, minden egyes munka a legnagyobb öröm.  Nyáron indítottuk el a ’Profilkép Kommandó’ nevezetű projektünket, ahol helyi embereknek szerettünk volna kedveskedni egy  lehetőséggel, ahol meg tudják mutatni a másik arcukat is!  Én sminkelem (nyilván csak a női ) a jelentkezőket, Virág pedig a képeket készít.  Minden további munka egyenlő arányban van megosztva. Ez olyan jól sikerül, hogy egyre többen jönnek hozzánk új profilképekért.  
A művelet maga maximum 2-3 órát vesz igénybe! A sminkkel kezdek, majd kimegyünk a ’terepre’ és a Virág elkezd dolgozni. Nem tudom, hogy ez véletlen vagy beépített látás, de hamar meglátom egy emberben a szép arcát. Ilyenkor hozom rá a frászt a többiekre, és ordítom el magam, hogy "Állj! Ez így szuper, meg ne mozdulj!". Hivatalosan is fotóasszisztens lettem, próbálok a Virág keze alá dolgozni.  Ha eluntuk magunkat, átmegyünk egy másik helyre, ruhát cserél a modell és folytatjuk tovább. Közben beszélgetünk, hülyéskedünk és a végén szuper képek születnek. Az első fél óra mindig kritikus, de ha a modell ellazult, a végén abba se akarjuk hagyni.  Mást mindig nehezebb sminkelni, erre nagyon nem is lehet felkészülni. Ezt csak a gyakorlatban szerzett idő tudja könnyíteni, azt hiszem.  Viszem a táskámat, Galy-t , és ott azonnal kell dönteni, figyelembe venni kinek mi áll jól, milyen ruhákat hozott a modell és persze a személyiségez is passzoljon a dolog. De én imádom a kihívásokat! 
3.Mi vagy ki ösztönzött arra , hogy megszülessen a blogod?

Négy évig írtam egy személyes blogot egy másik blogos oldalon. Kicsit megfáradtam ott és az életem is megváltozott, úgy éreztem annak annyi volt. A blogspot-on azt hittem tovább tudom majd folytatni a korábbi eszmefuttatásaimat, de én lépődtem meg a legjobban, mikor  felocsúdtam, hogy más felé kanyarítottak a véletlenek.

4.A közeledő téli hideg időszakra mi az elsődleges szépség trükköd amit mindenkivel megosztanál?

Hidratálás, arcradírozás; sapka- sál, gyógynövényes teák és sok házilag készítendő arcpakolás. Én shea vajazni is fogok és biztos, hogy megmosom az arcom az első hóban. Vajon lesz?
5.Melyik az a hely ahova mindenképpen szeretnél el (vagy vissza) jutni ?

Folyamatosan járnám a világot.  Minden hely érdekel,legyen az havas vagy esős, zsúfolt vagy elhagyatott, sík vagy dimbes-dombos. Sok helyen voltam már, de ez még bőven nem elég.  Szeretnék Londonba visszajutni hosszabb időre, de Németország, Hollandia és Erdély gyönyörű vidéke is nagyon hívogató.  

6.Mi lenne életed sorsfordító pillanata?

Sok lenne. Ami biztos, hogy sorsfordító lenne az az, ha részt vehetnék egy Pixiwoo kurzuson. Tanulni és találkozni Sam-el és Nic-el...ha oda eljutnék, akkor már sok olyan falat ledöntöttem volna, aminek rombolása még csak tervben van. 

Illetve ha a blog - saját munkáimat értem ez alatt - eljutna egy olyan szintre, hogy még több érdeklődő láthassa a munkáimat. Azon dolgozom, hogy mindez megvalósuljon, hiszen tudom, hogy akkor jön a sorsfordítás  pillanata, ha előtte megdolgozom az odajutásért. 

7.Mi az amit nem kedvelsz a blogos világban ?

Nincs értelme álszentnek lenni, kicsit kezd férgesedni. Egyre több troll jelenik meg és ott alázza a bloggereket ahol tudja. Én sem voltam kivétel. Nem vagyok régi motoros, de a "nagy öregek" szerint is más idők járnak...
Itt is vannak íratlan szabályok, mint az élet más területén is, de sajnos ez nem mindenkinek evidens. Nekik még internet kapcsolatot sem adnék...
A kritikát mindenki bírja, ha fogyaszthatóan van tálalva, a mocskolódás nekem már sok. Az irigység kemény dolog, nem mindenki tudja megemészteni azt, ha más ügyesebb nála. De mindenki előtt nyitva van az ajtó. Lehet próbálkozni.

A játékok. Csak akkor van nézettséged, ha ingyen cuccal tömöd a népet. (?) Nálam is vannak játékok, de én nem a nagy számokra hajtok. Magamnak akarok megfelelni és annak a pár embernek, akik eddig is ( a kezdetekről)  tanácsokkal láttak el. Az, hogy mindez a publikum előtt zajlik...döntse el mindenki maga, hogy ez számára jó vagy sem. Én élvezem a bloglást.
8.Van vagy szeretnél tetoválást?(ha van mi az és mit jelent ? Ha nincs mit szeretnél és mit jelentene?)

Nincs tetoválásom és nem is szeretnék. Túl hamar megunom a dolgokat, szeretem a változatosságot.  Így a  tetoválás ebből a szempontból nem lenne a barátom! 
9.Milyen színűre biztos,hogy nem festenéd soha a hajadat?

Nincs olyan szín, bírom a színes hajakat. Nekem is volt már pár árnyalat. :)
10.Ki az a híresség akinek a koncertjére elmennél?

Egy időben nagy koncertje járó voltam. Voltam külföldi fesztiválon is, de azért még így is lenne egy-két banda, akit megnéznék pl. Manowar. Hogy más stílust is említsek egy Diana Krall és Karen Elson koncertre elmennék, és csak a show kedvéért Lady Gaga-t is megnézném. :) (amúgy bírom a nőszemély zenéjét ) 
11. Mi vagy ki inspirál téged a legjobban?

Sokszor készül smink zene hatására. De van, hogy egyszer csak beugrik egy kép, általában elalvás előtt. Nemrég részt vettem egy 4 alkalmas projektben, ott pl. több napon keresztül gondolkodtam a smink terveken, aludtam rá egy-kettőt és mikor végképp kifutottam volna az időből az első érzésemre hagyatkoztam. Személyt nem nagyon tudok mondani, általában a netet bogarászva inspirálódok, ott sokszor "nem híres" személyek adnak egy jó ötletet, amit tovább viszek és átformálom a magam szájízére. De legtöbbször szerencsére az elalvás előtti dolog a működőképes nálam.
12.Mi a mottód?

„A lehetetlen mindig tovább tart egy kicsit” D.T.
13.Mi volt az a könyv vagy film ami a legtöbb inspirációt adta neked az életedben ?

Terry Goodkind: Az igazság keresője és Philip Pullman Sötét Anyagok. Ezek életem meghatározó elemei.  Film tekintetében bajban vagyok, ott túl sokat tudnék írni; mindig aktuális kedvenceim vannak, most éppen: A forrás és A Nagy hal.

13.+1 Mondj valamit a blogos életről és üzenj az olvasóknak! :)
Légy mindig önmagad, alkoss, írj úgy, hogy elsősorban Te legyél elégedett. Ha másnak akarsz megfelelni egy idő után nem jön az ihlet, terhessé válik az egész.
Hullámvölgyek mindig vannak, de egy kis türelem túllendít a nehézségeken. Köszönöm az Olvasóimnak, hogy eljuttattak ehhez az interjúhoz. Nekem ez volt az első, sosem felejtem.

Köszönöm Lányok a lehetőséget és hogy gondoltatok rám. További sikereket Nektek!


Mi is köszönjük Evelinnek , hogy szánt ránk és az olvasókra időt és további sikeres blogolást kívánunk neki minél több like-al és rendszeres olvasóval!
xoxo.Mia
    December elején érkezünk újabb sikeres és tehetséges Bloggerinával , de ha van ötletetek illetve tippetek a következő interjú alanyokra írjátok meg nekünk kommentbe vagy a mialamia@citromai.hu e-mail címre!

4 megjegyzés:

  1. Sziaaa.
    Marha jó cikk..baromira irigylem,hogy nekem nem jutott eszembe. :D
    Nem értem miért nincs több követőd..Hiszen olyan jól írsz!
    Minden esetre,egyel gyarapodott. :))

    http://www.egynopraktikai.blogspot.hu

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm , Evelin nevében is!

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm a lehetőséget, újfent :) :*

    VálaszTörlés