Házi Praktikák - Le a pattanásokkal!

Házi Praktikák
Le a pattanásokkal!

Az utóbbi időben nagyon sok ismerősömnek okoz gondot a pattanásokkal való küzdelem és sokan fordulnak hozzám segítségért, ezért gondoltam, hogy megosztom veletek azt a praktikát, amelyet még a nagymamám és az anyukám is használt.

Sőt, valószínű, hogy Ti is már hallhattatok erről az egyszerű, de nagyszerű otthon összedobhatós varázskrémről, ami valóban hatásos: ez pedig nem más mint az Élesztős pakolás, ami nagyon sok jó dolgot csinál a bőröddel. Nyugtatja a gyulladt részeket, szárítja a zsíros bőrt és B vitaminnal táplálja azt és persze segít megszabadítani a pattanásoktól is!
Ha esetleg ez az, amire szükséged van neked és a bőrödnek, elárulom, hogyan készítheted el ezt a kis maszkot, és hogyan alkalmazd:

Hozzávalók:
- Tálka + Keverő eszköz
- Ha van akkor maszk felvivő ecset
- Élesztő (sima, hagyományos Budafoki elég)
-Tejföl/tej vagy joghurt (esetleg készítheted még mézzel vagy uborkával is)

Elkészítés:
I. Ha a tejes változatot választod, egy nagykanál tejet melegíts langyosra a mikródban, majd morzsold bele az élesztőt, majd keverd addig, míg egy krém állagú masszát nem kapsz, ehhez keverhetsz mézet is, ami nagyon jól méregteleníti és táplálja a bőrödet.
II. Ha joghurttal vagy tejföllel csinálod morzsold bele az élesztőt, reszelj le egy kis uborkát, markodban csavard ki a levét, majd keverj belőle masszát.

Hogyan használd?
A masszát kend maszk szerűen az egész arcodra, sőt, ha a nyakad vagy a dekoltázsod is problémás, ott is alkalmazhatod! Hagyd fent addig, amíg viszonylag meg nem szárad, ez körülbelül 15-20 percig tarthat, majd bő, langyos vízzel távolítsd el. Ezután használj hidratáló krémet. Ezt a műveletet egy héten 1-szer, 2-szer megismételheted.

Vélemény:
Akiknek idáig megadtam a receptet, mindenkinek bevált, persze nem első alkalom után rögtön, de ha huzamosabb ideig használod, 3-4 hét után már észrevehető a javulás.

*Fontos!: Ha hirtelen nagyon sok piros pontocska jelent meg az arcodon, de ez nem volt rád jellemzőm kérlek előbb keress fel egy borgyógyászt  mert lehetséges, hogy nem átlagos pattanásaid vannak, hanem allergiád vagy bármilyen bőrbetegséged is lehet!
Remélem, hogy tudtam segíteni!
xoxo.Mia

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése